Waarom en wat is SUDOMAG®?

SUDOMAG® stelt personen met een visuele beperking in staat probleemloos Sudoku puzzels te maken.

De meeste Sudoku puzzels zijn te klein gedrukt om, zonder speciale hulpmiddelen, door deze groep personen te worden opgelost.

Natuurlijk bestaan er al lang Sudoku puzzelboeken in A4 formaat met grote cijfers. Het probleem is echter dat men voor het oplossen van deze puzzels liefst een potlood wil gebruiken om eventuele vergissingen ongedaan te kunnen maken en daar is dan meteen het volgende probleem: in het algemeen zijn de cijfers die met potlood zijn ingevuld weer bijna onleesbaar voor de bewuste groep. Invullen met een dik schrijvende viltstift is geen optie, want een eventuele fout kan niet gecorrigeerd worden.

SUDOMAG® ondervangt al deze problemen:

Niet alleen zijn er SUDOMAG® groot cijferboeken op A4 formaat (met ook groot cijfer oplossingen) in diverse diktes en moeilijkheidsgraden, maar het invullen gebeurt met cijfers die gedrukt zijn op magnetisch materiaal. De cijfers 1 tot en met 9 zijn gedrukt op mat witte vierkante magneetjes van 17 bij 17 mm en de zwarte cijfers zelf zijn 13 mm hoog en vet gedrukt.

Leg onder de puzzel het dunne, metalen SUDOMAG onderlegblad en om eventuele beschadigingen aan de puzzel te voorkomen, het bijgeleverde transparante blad bovenop de puzzel. Daarna kunnen de grote magnetische cijfers op de Sudoku puzzel gelegd worden. Ze blijven goed op de puzzel liggen maar kunnen wel weer gemakkelijk worden opgepakt als een cijfer op de verkeerde plek is neergelegd. Lastig om een cijfer op te pakken? Geen probleem, want bij een SUDOMAG® set zit ook een magnetisch oppakstaafje zodat ook personen met bijvoorbeeld artrose of reuma geen extra probleem hebben.

Is de puzzel eenmaal opgelost dan kunt U de geplaatste cijfers eenvoudig van de puzzel afschuiven en weer gebruiken voor een nieuwe puzzel. Hierdoor is het ook mogelijk dezelfde puzzel op een later tijdstip nogmaals te gebruiken.

Door de goede en stevige materialen van de SUDOMAG® puzzelboeken kunt U er op deze manier jarenlang plezier aan beleven.

Kijk verder op de productpagina voor een overzicht van alle producten die bij een SUDOMAG® oplossing horen.

Wij wensen U veel puzzelplezier.

VRAGEN? NEEM CONTACT OP!

Scroll naar top