Ik ben gek op Sudoku puzzels en ik heb Macula degeneratie. Uit ervaring kan ik u zeggen dat dit een hele slechte combinatie is als je  links een restvisus van 10% hebt en een rechts een oog wat helemaal niet meer meedoet.

Natuurlijk heb  ik groot letter A4 Sudoku boeken aangeschaft, maar dat werkt op een gegeven moment ook niet omdat,  als je een vergissing maakt en het cijfer moet uitgummen, het  op een gegeven moment een zooitje wordt. Ook de dunne cijfers die je krijgt als je een potlood gebruikt zijn erg slecht leesbaar. Met pen of viltstift is ook geen optie omdat je die helemaal niet kunt corrigeren.

Toen mijn vrouw mij zo zag klungelen, is zij op het idee gekomen om magnetische cijfers te gaan gebruiken en zo is SUDOMAG ontstaan: groot letter Sudoku (A4) boek, een metalen onderlegger en magnetische cijfers met grote en vette opdruk die je op de puzzel kunt plaatsen. Een ideale manier voor slechtzienden en ook ouderen die wat coördinatie problemen hebben.

Op de ZieZo beurs van 2020 hadden wij dit product graag willen introduceren, maar helaas heeft Covid-19 daar een stokje voor gestoken.

Toch hebben velen de weg naar ons kunnen vinden, maar helaas konden wij een andere doelgroep niet helpen: de volledig blinde medemens.

Daar is nu echter, precies een jaar later, verandering in gekomen met een zusterproduct SUDOMIX  dat geen metalen onderlegger gebruikt maar een gebrailleerd speelbord met uitsparingen en gebrailleerde cijferblokjes die precies in de uitsparingen passen, zodat zij niet gemakkelijk kunnen verschuiven.

Met de komst van dit 2e en ook unieke product hopen wij iedereen met een visuele beperking van licht slechtziend tot volledig blind, veel puzzelplezier te kunnen bieden.

Kijk verder op de site hoe u beide producten kunt gebruiken en welke opties er allemaal zijn.

Wij wensen u veel puzzelplezier.

 

Joop & Lisette Beunders.

VRAGEN? NEEM CONTACT OP!

Scroll naar top